Ledsafe

Palvelut

Fotonidesinfiointi – järjestelmä

Fotonidesinfiointijärjestelmä koostuu sinisestä Spectral Blue-valaistuksesta ja valokatalyysipinnoitteesta. 

Valokatalyysipinnoitteen avulla valojen toimintaa voidaan tehostaa tuhoamaan myös viruksia, itiömuotoja, hajuja ja haitallisia VOC-yhdisteitä. Spectral Blue DS -pintadesinfiointilaatikko desinfioi herkätkin pienesineet vain kolmessa minuutissa.

Valaistus on käytössä yöaikaan tai muulloin kun desinfioitava tila ei ole käytössä. 

Käyttökohteet

Sisäilmakohteet

Sisäilmaongelmat saattavat nopeasti kehittyä tilanteeseen, jossa on pakko etsiä väistötilat nopeasti. Väistötiloja voi olla vaikea löytää, ne lisäävät kustannuksia merkittävästi ja sen päälle tulee muutto- ja desinfiointikustannukset. 

Siniseen valoon perustuva fotonidesinfiointijärjestelmä on helppo ja edullinen ratkaisu sisäilmaongelmiin. Ratkaisu puhdistaa ilmaa tehokkaasti ja on monessa kohteessa mahdollistanut sen, että väistötiloihin muutto on vältetty kokonaan ja työskentelyä vanhoissa luokissa on voitu jatkaa turvallisesti. Takaisinmaksuaika investoinnille on vain muutama kuukausi.

Valaisinjärjestelmä luokkahuoneessa.

Pintadesinfiointi

Fotonidesinfiointi tuo kestävän ratkaisun ongelmiin. Järjestelmällä pystytään mahdollistamaan aidosti turvallisten elintarvikkeiden tuotanto, rajoittamaan epidemioiden leviämistä sekä vastaamaan puhdastilojen tarpeisiin.

Ratkaisuilla vaikutetaan turvallisuuteen, työntekijöiden vireystilaan sekä mikrobiologisten ja kemiallisten riskien vähentämiseen sekä tuotannollisissa tiloissa että terveydenhuollon puolella.

Menetelmät

Spectral Blue – valodesinfiointi

Sininen valo on todistetusti tehokas tuhoamaan bakteereja, homeita ja hiivoja. Sinisen valon antimikrobiset ominaisuudet on tunnettu jo vuosikymmeniä, mutta vasta viimeisin LED-teknologian kehitys on mahdollistanut kustannustehokkaan desinfioinnin sinisellä valolla.

Sinisen valon vaikutus mikrobeihin perustuu sen erittäin tehokkaaseen kykyyn energisoida luonnollisesti valoherkkiä porfyriinejä ja flaviineja mikro-organismien sisällä siten, että ne alkavat tuottaa solun sisälle reaktiivisia happiradikaaleja (engl. reactive oxygen species, ROS). Happiradikaalit ovat hyvin reaktiivisia ja ne tuhoavat solun sen sisäpuolelta.

LED Tailorin desinfiointiratkaisuissa sininen valo on käytössä yöaikaan tai muulloin kun desinfioitava tila ei ole käytössä. Spectral Blue -fotonidesinfiointivalaisimet ovat vaarattomia ihmisille ja materiaaleille. Normaalisti ohjaus toteutetaan joko manuaalisesti katkaisijalla tai automaattisesti kellokytkimellä tai läsnäolotunnistimella.

Tuotteita voidaan käyttää desinfiointiin mm. leikkaussaleissa, saniteettitiloissa, välinehuollossa, laboratorioissa ja hajunpoistoon esimerkiksi jätehuollossa.

Tuotteemme kestävät käytössä noin 10 vuotta ja niillä on 36 kuukauden takuu.

Erilaisia led-valaisinlaitteita.
Esimerkkejä valodesinfiointilaitteista

Katalyysipinnoite

Valokatalyysipinnoite luodaan suihkuttamalla pinnoille ohut kerros titaanioksidia. Kyseessä on näkymätön ja hajuton kalvo, joka ei vaikuta pinnan tuntumaan tai ulkonäköön. Se soveltuu lähes kaikille materiaaleille kuten tekstiilit, muovi, puu, lasi, melamiini ja elektroniikkapinnat.

Ruiskutettava TiO₂-valokatalyysipinnoite aktivoituu sinisellä valolla ja eliminoi bakteerit, virukset, homeet ja hiivat. Pelkkä huonevalo ei välttämättä riitä desinfointiin, sillä reaktio tarvitsee toimiakseen aina tietyt sinisen valon aallonpituudet. Tarvitaan siis sinisen valon ja pinnoitteen kokonaisratkaisu.

Valokatalyysipinnoite on pitkäaikainen ja kestävä ratkaisu, sillä se ei kulu reaktiossa.

Katalyysipinnoitteen toiminta.
Katalyysipinnoitteen toimintaperiaate

Esimerkkejä tuotteistamme

WiSDOM AiR LiNE -valaisin

Spectral Blue CL35

Pienikokoinen listavalaisin, joka sopii hyvin esimerkiksi wc-tilojen ja muiden pienten alueiden desinfiointiin. Voidaan asentaa seinään tai kattoon joko 30- tai 60-asteen kulmaan. Ulkoinen virtalähde.

Wisdom air mobile -valaisin

Spectral Blue mobile

Pyörillä liikuteltava desinfiointivalaisin tiloihin, joissa desinfiointitarve on ajoittaista tai väliaikaista. Helppo siirtää tarpeen mukaan tilasta toiseen, sillä kytkentä on pistotulpalla. Mukana tulevan kellokytkimen avulla valotusaika voidaan säätää sopivaksi.

WiSDOM AiR iDEA -valaisin

Spectral Blue AiR iDEA

Tiivis ja tukeva monitoimipaneelivalaisin yleisimpiin kattorakenteisiin. Valaisinta voidaan käyttää sekä valkoisena yleisvalona, että sinisenä desinfiointivalona. Valkoisen valon värilämpötila säädettävissä välillä 2200 - 10 000 K.

WiSDOM DS -laatikko

Spectral Blue DS -UVC

Pintadesinfiointilaatikko desinfioi pienesineet, kuten puhelimet, näppäimistöt, verenpainemansetit ja suojalasit, turvallisesti ilman kemikaaleja ja tasalaatuisesti. Laite soveltuu myös herkkien materiaalien desinfiointiin, sillä sen tuottama säteily on ionisoimatonta (STUK 2017).